RECEPT

Tänkte ge er ett recept på ett bröd som min mamma har bakat nu två gånger. Efter första gången så tog det slut efter bara några dagar! Det var så grymt gott! Saftigt och smakrikt. Det är inte svårt att göra heller, det går fort. Men det är att den ska vara i ugnen ganska länge som drar ut på tiden. Men medans brödet är i ugnen kan ni ju göra nått annat! Så baka detta om ni är less på köpt bröd med massa tillsatser. Det här är både nyttigt och gott!

FILLIMPA

2 limpor
Tid: ca 2 1/2 timma
Ugn: 175 grader


Ingredienser

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
( 1/2 dl solroskärnor alternativt krossade hasselnötter )
( 1 dl russin )
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
1 msk smör
rågkross

Tillagning: Bland alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.

Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i knappt två timmar.

TIPS! Täck brödet med aliminium folie efter en stund i ugnen. Då bränns inte ytan.



Som sagt, hur god som helst! Så testa!


Kommentarer
Postat av: NIKI

det kan jag tänka mig :P vill testa det någon gång :)

2009-02-03 @ 13:00:30
URL: http://niczue.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0