PROJEKT GHANA

Jag tänkte skriva ett inlägg för er som inte vet om varför jag ska ner till Ghana i 3 veckor.

Det är såhär att jag går bygg-måleri på Kaplanskolan i Skellefteå. Vi håller på med ett projekt just nu. Vi ska nämligen ner till Ghana nu den 9 mars och bygga om och bygga ut en flickskola. Det var först tänkt att bara byggarna skulle åka ner. Men såklart ville ju även vi målare åka med eftersom att vi är som en klass även fast vi går olika inriktningar. Tillslut blev det så. Det skulle komma att behövas väldigt mycket pengar när ca 30 pers skulle med. Vi har lyckats samla ihop snart 700 000 kronor till detta projekt. Då är det både till resan ner och hem och till allt meterial vi kommer att behöva. Vi har fortfarande kvar lite att få ihop men vi jobbar på det. Vi har redan beställt resan så vi vet att vi kommer att komma oss dit. Nu gäller det bara att få ihop så mycket pengar som möjligt till material så att vi kan göra det som behövs.

Tanken med detta projekt är att hjälpa de unga kvinnorna i Ghana till en bättre framtid. Det är ca 1/3 av kvinnorna så får gå i skola. Dom andra hamnar oftast ute på gatorna och blir prostituerade. Har det chansen att gå i skola kan man rädda deras framtid. En framtid i rädsla där det oftast slutar med sjukdom och tidig död. Vi ska också läraoss om Ghana och de som lever där. Vi kommer att gå skola samtidigt som vi är där och lära oss hur dom har det i skolan.

Vi har samlat ihop pengar genom att bygga stugor och sålt dom, hjälpt till på olika företag, fått bidrag, haft fester, stått på marknader, pratat om det på olika event och även varit hos företag och berättat om detta och då har det fått ge bidrag om de ville. De har de flesta gjort faktist. Det är riktigt många som stöttar oss i detta. Vi har även sålt "tegelstenar". Det är ett diplom där det står att man har köpt en tegelsten och bidragit till bygget nere i Ghana. Genom att köpa denna "tegelsten" för 100:- så bidrar man med väldigt mycket material.

Jag har tegelstenar om det är något som är sugen på att bidra lite och hjälpa till med detta projekt. Ni får också gärna ge förslag på vad man kan göra för att samla ihop pengar.





denna sida kan ni läsa mer om vårt projekt!

Kommentarer
Postat av: Felicia

:)

2009-02-05 @ 13:28:34
URL: http://flishas.blogg.se/
Postat av: Södertörns Högskola

Hej! :)

Hoppas du har tid 2 minuter att genomföra en kort undersökning?



Vi är 3 tjejer från Södertörns Högskola som skriver en rapport om bloggare och deras bloggvanor och ditt svar skulle verkligen hjälpa oss!



Tack på förhand! :)

//Karro, Elin och Johanna



http://freeonlinesurveys.com/rendersurvey.asp?sid=cyipumb1ox82kju543280

2009-02-05 @ 13:37:38
Postat av: Småbloggskommentatorn

Nu har jag kommenterat din blogg! Läs vad jag skrivit på www.metrobloggen.se/bloggk



Hälsningar,

Småbloggskommentatorn

2009-02-05 @ 19:14:28
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggk
Postat av: Alexandra, KAKHUSET

va coolt! Lycka till! :)

2009-02-05 @ 19:43:38
URL: http://www.metrobloggen.se/kakhuset
Postat av: eva-marie

Vilket fantastiskt projekt! Måste vara spännande och kännas meningsfullt. KRAM och lycka till!

2009-02-06 @ 23:08:34
URL: http://www.metrobloggen.se/evam
Postat av: diana

Wow, låter jättekul ;) Vilket toppenprojekt.

2009-02-07 @ 21:49:46
URL: http://www.metrobloggen.se/diana

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0